van 't Amelterbos
Info

Welkom op de homepage van
Arend en Gonnie Kristoffers,
Newfoundlanderkennel "v.'t Amelterbos"

Wij wonen met onze Newfoundlanders in het Noorden van Nederland in Assen. De stad Assen ligt ongeveer 25 km ten zuiden van Groningen. Het aantal inwoners van de gemeente Assen is 63.000.

In 1981 deed de eerste Newfoundlander haar intrede in ons leven dit was Baaike van het Hoogveen. Na 2 jaar wilden we graag een tweede Newfoundlander hebben. De fokker van Baaike v.h. Hoogveen, de heer Mulderij, adviseerde ons om met Baaike te gaan fokken. Wij waren nog onervaren op het gebied van het fokken en hij bood ons aan om onder zijn begeleiding en op zijn kennelnaam twee nesten met Baaike te gaan fokken.

Baaike kreeg in 1983 haar eerste nestje het E-nest van het Hoogveen hieruit hebben we een teefje gehouden Esther v.h. Hoogveen (Multi Champion). Uit het tweede nestje van Baaike is Heros van het Hoogveen geboren, eigenaar de heer Schouten, Heros is bekend geworden door het vele waterwerk in binnen- en buitenland.

Wij hadden inmiddels op het gebied van het fokken het nodige geleerd en hebben zelf een kennelnaam aangevraagd. Onze kennelnaam "v.'t Amelterbos" hebben we in 1984 gekregen en in dat jaar zijn onze eerste v.'t Amelterbos puppies geboren. Armando v. 't Amelterbos, Multi Champion. Zijn naam zou in heel Europa bekend worden. Als pup was hij verkocht maar toen hij 18 maanden was moest hij bij zijn baasje weg en kwam hij bij ons terug. Zijn eerste show waar wij hem ingeschreven hadden was in Duitsland in het Dorf Münsterland., We wilden hem niet alleen thuis laten omdat hij nog maar 1 week bij ons terug was. Hij werd daar de Beste van de Show. Dit was het begin van een zeer succesvol showcarrière in binnen- en buitenland.

Esther van het Hoogveen heeft maar 1 nest gekregen het C-nest v.'t Amelterbos. Uit dit nest hebben we Christel v.'t Amelterbos gehouden.

Uit het D-nest van Christel hebben we Djury v.'t Amelterbos, gehouden. Twee jaar later is Duchess (Coco) v.'t Amelterbos teruggeplaatst. Haar baasje wilde haar in laten slapen. Gelukkig konden we dit tegenhouden, Coco is bij ons 13 jaar geworden.

In 1992 importeerden wij uit Duitsland Frya Fresena's Chelsea-Janin, (Chelsea) zij is een dochter van Armando v.'t Amelterbos. Chelsea is 13 jaar en 3 maanden geworden.

Duchess van 't Amelterbos Duchess van 't Amelterbos Duchess van 't Amelterbos

Coco heeft model gestaan voor een exclusieve tekening, die gebruikt is voor een zegelring.
Deze tekening is in bruikleen gegeven aan de NNFC voor op het clubblad.

Duchess (Coco) heeft in 1997 één pup gekregen Jari v. 't Amelterbos. Jari is bij ons gebleven.

In 1999 importeerden wij onze eerste Newfoundlander uit Noorwegen een teefje, Birkorella's Viking-Girl en in 2001 importeerden wij uit Noorwegen een reu, Birkorella's Xanten Ben Marshall.
In september 2005 hebben we onze eerste wit/zwarte Newfoundlander teef: Jolly Roger's Just Born in the USA "Olive" uit de Verenigde Staten geimporteerd.

Newfoundlanderkennel van 't Amelterbos, Assen
© 2006-2010 Kristoffers